Kurum Adı : Şehit Öğretmen Gürhan Yardım Ortaokulu
WEB Adresi : http://gurhanyardimortaokulu.meb.k12.tr
Adres : FATİH MAHALLESİ ŞHT. ÖĞRTM. G. YARDIM ORTAOKULU 61800 BEŞİKDÜZÜ TRABZON

VİZYON
Çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu, hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış, çalışma ortamı, öğrenci başarı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir ilköğretim okulu olmak.

MİSYON
İlköğretim programında tespit edilmiş amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizi; ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak. • Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan, doğru düşünebilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. • Atatürk ilke ve inkılaplarına, T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak, hak ve sorumluluklarını bilen, milli, toplumsal değerlere sahip, ülkesini, milletini, bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak. • Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi, mutlu ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir.

BAŞARILAR
Akademik Başarılar: . Ortaöğretime öğrenci yerleştirmede il ortalamasının üzerinde yerleştirme oranları. . DPYB sınavlarında yüksek oranlarla kazanma. Sosyal, Sportif ve kültürel başarılar: . Kız Futbol Türkiye 1. liği ve 3. lüğü . Kız voleybol İl, Bölge birincilikleri (10 kez) ve Türkiye yarı finali katılımları . Badminton İl ve Bölge birincilikleri . Güreş Türkiye İlk Üçü . Erkek Futbol ilçe ve il dereceleri . Atletizm, kros v.b. bireysel dereceler . bu ve bunun gibi bir çok alanda 100´ü aşkın başarı 1999 yılında açılan ve kısa tarihinde gerek akademik alanda gerek diğer alanlarda adını bölge ve ulusal düzeyde duyurmuş bir okuluz.

Öğretmen Sayısı : 36
Rehber Öğretmen Sayısı : 3
Öğrenci Sayısı : 542
Öğretim Şekli : normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-15:20
Derslik Sayısı : 25 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 2 Müzik Sınıfı Sayısı : 1
Yabancı Dil : ingilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 1
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi : yok
Isınma Şekli : kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Trabzon merkeze 45km mesafede. Okulumuz İlçe merkezindedir.
Ulaşım : kara ve deniz yolu
Servis Bilgisi : okulumuz taşıma kapsamında değildir.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Trabzon ilinin 45 km batısında Giresun sınırında bulunan ilçemiz 12000 nüfusa sahip şirin bir sahil kentidir. eğitim ve gelişmiş kültürü ile bilinen ilçemiz öğretmen lisesinden yetişip ülke geneline yayılan öğretmenler vasıtasıyla yaygın olarak tanınır ve sevilir. plajı, doğası, yöresel yemekleri ve sahil restoranlarıyla da son zamanlarda tercih edilir hale gelmiştir. eğitim yuvası olarak bilinen ilçemizde neredeyse her derece ve türden eğitim kurumu bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: